I söndags tog make Pelle och jag en dagstur till Österlen och på vägen passade vi på att lyssna på pod-versionerna av några Sommar-program.

Magnus Ugglas prat cirklade runt hans bristande självkänsla som dels verkat ha grundats i barndomen av föräldrar som inte var närvarande och vidare  i vuxenlivet av obönhörliga skivrecensenter som tävlade i mobbning och överkorsade plus-getingar. Han är en riktig fighter, Ugglan. Idag älskad nationalskald men som inte riktigt vågar tro på press-kärleken idag…för det innebär väl att allt det elaka då, också var sant…?  Uggla spelar genomgående country-musik, väldigt trevligt!

Edward Blom öppnade  fönstret mot studentlivets fröjder, något han ägnat sig åt i många år… varför ta examen  för snabbt? Kanske lite långrandigt med alla festminnen, men passionerade människor är alltid intressanta att lyssna till.  Inte heller Blom har varit befirad från mörker i sitt liv . En utmattningsdepression sitter kvar som ett ömmande ärr. Musiken bestod mest av tyska pompa-låtar.

Sedan påbörjade vi Johan Rencks, Bert Karlssons och Ingvar Karlsson  sommarprat men fastnade inte riktigt för någon av dem.  Det fick bli ett avsnitt av den intressanta Krull&Kriminell som ger personliga inblickar från den kriminella världen. Man kan ha moraliska tankar kring de medverkande där, men framförallt är det spännande att höra hur andra valt att leva sina liv.

Att lyssna och även titta när man själv vill och har tid är fantastiskt!

I övrigt var Österlen relativt turistfritt och den undertecknad anser att vår bästa tid är just nu.